23-08-07

Belgen pakken goud op mondiaal toneel! Veel foto's!

CALI, COLOMBIA – Deze nacht hebben Bart Swings (junior) en Wouter Hebbrecht (senior) allebei goud gegrepen op het Wereldkampioenschap skeeleren! Ze deden dat op respectievelijk de 10km puntenkoers en de 200m tijdrijden. Dit was in het moderne skeeleren nog nooit eerder vertoond.


Bart Swings wist omstreeks 1uur deze nacht (18u plaatselijke tijd) als eerstejaars de rest van het juniorenpeloton te verschalken. Hij deed dit door tijdens de wedstrijd een paar punten te grijpen, maar vooral door op magistrale wijze het deelnemersveld achter zich te laten in de laatste 4 ronden. Zo pakte hij de volle pot en zagen de anderen hem pas terug na de finish.

Jelle Spruyt, trainer van het jonge talent had de kersverse wereldkampioen kort aan de lijn: “Iedereen zegt dak hem gewonnen, dus dan zal het wel zo zijn zeker”, deelde Zwartje uiterst kalm mee. De Italiaan Amabili veroverde zilver voor de Nederlander Koen Verweij.
Opnieuw goud!
Later op de avond (3uur B.T. ondertussen), deed Wouter Hebbrecht het huzarenstukje van Swings over op de 200m tijdrijden. Met 16.366sec brak hij opnieuw het Belgisch record (16.46) dat hij in de reeksen had neergezet. Na al verschillende zilveren en bronzen medailles op de afgelopen EK’s en WK’s lukte het hem dit keer eindelijk de felbegeerde gouden medaille te pakken.

Tot op heden was nog geen enkele Belgische man erin geslaagd om goud te halen op een WK in het hedendaagse skeeleren. Ten tijde van het rolschaatsen wist Willy Raes wel vier keer te winnen, maar dat is ondertussen ook al van 1966 geleden. Nu dus meteen twee gouden medailles, nadat Swings ook al brons haalde op de piste.

decoration 

decoration


decoration

decoration

Wouter

decoration

decoration

decoration

decoration

decoration

decoration

decoration

decoration

12:40 Gepost door Gunther in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.