13-09-05

Lommers

Sinds kort telt KRV 2 actieve competitierenners meer, het zijn Dominique en Wesley Lommers die onze rangen komen versterken. Zij is in Nederland pupil 3 of miniem en hij rijdt bij de pupillen 1 ofte, de kadetten. Beide zijn van origine Nederlanders en sinds dit weekend de Vlaamse kampioenen in hun categorieën. Dit kampioenschap werd gehouden op de piste van Zandvoorde en allebei wonnen ze al hun wedstrijden tegen de Belgische top. Langs deze weg wil ik ze bij de club verwelkomen en nog eens proficiat wensen.

17:26 Gepost door Gunther | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

En nog een keer!

ALEM- Het Rollerblade World Team met Jorge Botero, Diego Rosero en Alexis Contin… De Saab-Salomon Ploeg met Arnoud Giquel, Franck Cardin, Thomas Boucher en Pascal Briand… De Franse Levallois formatie met Julien Levrard, Matthieu Barrault en Philip Boulard… Namen die de afgelopen week binnendruppelden… Verder nog de Nederlandse en Belgische skeelertop… 50,6km… Dit alles buiten beschouwing gelaten keek ik wel uit naar de wedstrijd in Alem. Maar aangezien ik die feiten niet, net als in mijn gedachten, kon verwijderen, sloop er na vorige week toch wat twijfel in mijn hoofd. Ik had immers nog nooit een marathon gereden, nu kwam er nog gauw 10km bij. Ook op de fiets had ik het nog nooit langer als 45km volgehouden!! Dus ja… Maar toch vertrokken we die bewuste zaterdag met goede moed naar Alem. Doordat we nog bekers moesten gaan halen voor de uitreiking van de Beker Frans Claes, waren we er iets vroeger dan voorzien. Zo konden ons vake en ik de ronde van 4,6km nog eerst een keer te voet afhaspelen voor ik aan de start moest verschijnen. Tijdens onze wandeltocht van een drietal kwartiertjes konden we de wedstrijd van de Vetaranen (start om 16uur), de C-rijders (16u02) en de dames (16u03) volgen. Bij de Veteranen pakte Jean-Luc deze keer wel de overwinning na 42km. Bij de dames zagen we een hoop bekenden waaronder Jelena (terug van weggeweest), Hilde, Monique, Britta, Tamara Llorens (Argentijnse Rollerblade World renster)… En wie anders dan Hilde wint er alweer :-D Jelena zit meteen terug in het Nederlandse wedstrijdritme op de tweede plek en Britta maakt er een Vlaams podium van. De Argentijnse ‘superster’ moet vrede nemen met de zesde plek nadat ze in ‘de bocht’ nog derde hing en Jelena bijna naar de eeuwige jachtvelden verwees door wel heel hard te komen duwen in een afdalingsbochtje van minder als 80°.

Om 18uur is het aan ons B-rijders… en oh ja, ook nog die verdraaide A-rijders :-D Wij moesten 11 ronden afhaspelen, waarna de A’s er nog drie bij deden. Het ging meteen loeihard, voor mijn doen toch :-) Ik had een gemiddelde snelheid van 38,8km/u over 50,6km!!! Nooit geweten en gedacht dat ik dat zou kunnen :-) M’n snelste ronde was er één van 6min48,817sec over 4,6 km, en dat was goed voor 40,5km/u!!! Ik vraag me af wat voor topsnelheden ik dan wel heb gereden :-D

Maar terug naar de wedstrijd. Het was een, in Nederland ongezien, gevecht tussen twee wereldteams om de eer, want voor het prijzengeld en de premies moeten die mannen echt niet tot hier komen vliegen. Het was dus constant een gevecht tussen Rollerblade en Salomon. Veel heb ik er niet van gezien want ik zat heel de wedstrijd wel in het eerste deel van de wedstrijd, maar nooit op de eerste rij. Behalve dan onze laatste ronde, ik zat achter Taeke (Van Lingen), die op zijn beurt achter Jan Van Loon zat. Perfect geplaatst want Jan lootste Taeke naar voor en ging voor de laatste bocht mooi opzij, zodat het een faire sprint werd voor ons B-rijders. Smit ging als eerste door de bocht gevolgd door Klaversma, Taeke, De Weerd en mezelf. De Weerd en Taeke zitten wat te wringen en ik kan mooi langszij. Virtueel derde dus, Smit en Klaversma zijn op dat moment al te ver waardoor ik enkel nog voor drie kan gaan. Maar dan plots valt Klaversma, ik moet er ver rond en m’n snelheid gaat fel naar beneden, De Weerd kan zo naar nummer twee sprinten en ik blijf derde. Toch tevreden want op een betere plek maakte ik al geen aanspraak meer.

De A-rijders vliegen verder en de ultieme ontsnapping is op touw gezet. De twee topteams zijn vertegenwoordigd door Rosero en Giquel. Hut, Van der Wal en De Vries gaan dus voor plek drie besluit ik alvast :-) Rosero gaat er in de laatste ronde vandoor en wint overtuigend de laatste manche van de Univé Topcompetitie. Giquel sprint naar 2 voor Hut.

Winnaar van de Topcompetitie wordt Stijn (Van Hove) voor Jimmy Pierloot en Roy Boeve.

 

Dat was dat en nu op naar de finale van het seizoen in Oldebroek!! Hier gaan we voor minstens 1 trapje hoger.

17:14 Gepost door Gunther | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-09-05

Theoretisch Examen Rijbewijs

Buiten het skeeleren en het vele trainen dat er mee gepaard gaat :-p is er soms nog tijd voor nevenactiviteiten, zo ook om te leren rijden. Vanmorgen ben ik mijn theoretisch examen gaan afleggen in Deurne en ik ben met glans geslaagd :-D 48 op 50, dus mij kan je binnenkort over Vlaamse wegen zien bollen, en van zodra ik ook geslaagd ben voor m'n praktisch examen bol ik overal rond :-)
 
*op de foto zie je mijn begeleiders op een wazige avond in de één of andere groezelige kroeg in de jaren '70-'80 :-D

22:32 Gepost door Gunther | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

En opnieuw :-D

Zaterdag in Alem ben ik opnieuw derde geworden bij de B-rijders in een wedstrijd voor de Beloften Topcompetitie. Ik hoop morgen een verslagje te plaatsen.
 
 
 
*Wereldtoppers aan de start in Alem met flashy roze wielen van ikweetniwa

22:15 Gepost door Gunther | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-09-05

EINDELIJK!!!

TWELLO- Dit weekend werd in het Nederlandse Twello de voorlaatste wedstrijd van de Beloftencompetitie gereden. Ik moest er rijden om half 1, vroeg vertrekken was dus de boodschap.
Om negen uur stapten we in de auto en al meteen liet de GPS het afweten, na wat over en weer geroep en gebrul vertrokken we dan maar met een ouderwetse kaart in de hand, en inderdaad, zo kwamen we door gans Nederland. Na door de nodige files te zijn opgehouden komen we aan in Twello rond 12 uur, ik had ondertussen het zekere voor het onzekere genomen en had me al omgekleed in de auto. Na me te hebben aangemeld, kunnen we nog net de finale van de Veteranen zien, Jean-Luc (Ostyn) wordt tweede.
Dan is het aan ons, B-rijders, de beurt om 40 minuten en 3 ronden te rijden. We starten en komen meteen in een bocht, dan een lang recht stuk onder de bomen met goed asfalt, dan weer een bocht en nog een stuk onder de bomen door... Maar daarna is het uit met de pret, in de volgende bocht ligt een verkeersdrempel lekker in de weg te liggen, dan een recht stuk met een ingezakte rioolput die menig renner doet struikelen, hierna volgt een chicane met meteen erna het meest rottige stuk asfalt waar ik al op gereden heb, gelukkig is het slechts een 70-tal meter en dan als laatste hindernis nog een verkeersdrempel dwars over de laatste bocht voor de finish. Een selectief parcours dus. Verschillende ontsnapingen worden op touw gezet, maar stranden allen. In de laatste 10 minuten zijn enkel de jongens van Rollerblade-Van Lingen nog actief om een massasprint te vermijden. Ze falen echter allen en zo komen we in de laatste ronden. Ik heb heel de wedstrijd alert meegevolgd en zit ook in de laatste ronde in het goede wiel, beter gezegd, dat van Gerwin Smit, broer van... Op het slechte stuk komt Hekman er echter tussen gesprongen. In de laatste bocht wordt er nog fel geduwd en getrokken, zelf sta ik ook plots vrij tot zeer stil, Smit is weg en de sprint voor de tweede plaats wordt er 1 tussen Klaversma, Hekman en mezelf. Ik dacht dat Klaversma al verder weg was en concentreer me dus vooral op Hekman. Later is op de foto's te zien dat als ik me iets meer op Klaversma had geconcentreerd, ik misscien wel 2de had kunnen zijn, nu dus een derde plek en een eerste bos bloemen sinds vorig jaar!! Joepie!! ;-)
 
NOORDWIJK- Na de wedstrijd in Twello was er nog 1 in Noordwijk, een gecombineerde AB-wedstrijd, en ook hier waren we present. Op een, vooral heel saai, parcours van om en bij de 1500m werd ik zesde en tweede B-rijder, weer geklopt door Klaversma ;-) Wim Bos, in Twello nog zevende bij de A's, haalde nu zijn gram door de overwinning te pakken.

15:47 Gepost door Gunther | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Back on the World Wide Web

Zo, na weer een aantal stille weken ben ik er nog een keer. Wat hebben we zoal gehad na het sportkamp dat ik begeleidde? Vooral wedstrijden natuurlijk :-) Eerst was er de internationale driedaagse op de Mundialpiste te Zandvoorde, prachtige wedstrijden waar ook alleen maar de echte toppers kunnen winnen, ik dus niet, ik werd 26ste van de 60 deelnemers. Na Zandvoorde was er Tienen, een internationale tweedaagse waar de mindere goden hun kunnen tonen, dit was voor mij een veel leukere wedstrijd omdat ik hier ook redelijk goed mee kon doen op de voorste lijnen, ik werd vijfde in totaal. Tijdens hetzelfde weekend werd in Hallum het Open Nederlands Kampioenschap lange afstand verreden, bij de A-rijders haalde, een uit blessure terugkerende, Frank Fiers het voor marathonexpert Sander Armee. Ingmar Berga kroonde zich beste Nederlander op de derde plaats. Bij de dames haalde wie anders dan Hilde Govaerts de overwinning voor Jannita Spigt en onze Annelies. Bij mijn categorie was het weer het collectief van ECN dat de bovenhand haalde met Peter Nauta En Arjen Klaversma voorop, op de derde plek kwam Sven Mallezie. Na Hallum kwamen de WereldKampioenschappen in de Chinese miljoenenstad Suzhou, spijtig genoeg was voor mij geen vliegtuigticket weggelegd :-D Wel voor Nele, Maaike, Britta, Wouter, Kwinten en onze eigenste Jelena. De belgjes brachten het er niet slecht vanaf met een bronzen plak van Wouter op de 200m tijdrijden in een nieuwe Belgische besttijd van 17,011 sec. De andere medaille was er voor Nele, zij pakte het zilver op de 10km punten/afvalling. Verder had er volgens de mensen ter plaatse nog een gouden medaille moeten zijn voor Nele op de 10km punten, maar hier werd zij in de laatste bocht hardhandig weggewerkt door een Columbiaanse en... weg wereldtitel...
*de foto is van in Tienen, het is de aankomst van de laatste wedstrijd junioren-senioren heren

15:01 Gepost door Gunther | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |