13-09-05

En nog een keer!

ALEM- Het Rollerblade World Team met Jorge Botero, Diego Rosero en Alexis Contin… De Saab-Salomon Ploeg met Arnoud Giquel, Franck Cardin, Thomas Boucher en Pascal Briand… De Franse Levallois formatie met Julien Levrard, Matthieu Barrault en Philip Boulard… Namen die de afgelopen week binnendruppelden… Verder nog de Nederlandse en Belgische skeelertop… 50,6km… Dit alles buiten beschouwing gelaten keek ik wel uit naar de wedstrijd in Alem. Maar aangezien ik die feiten niet, net als in mijn gedachten, kon verwijderen, sloop er na vorige week toch wat twijfel in mijn hoofd. Ik had immers nog nooit een marathon gereden, nu kwam er nog gauw 10km bij. Ook op de fiets had ik het nog nooit langer als 45km volgehouden!! Dus ja… Maar toch vertrokken we die bewuste zaterdag met goede moed naar Alem. Doordat we nog bekers moesten gaan halen voor de uitreiking van de Beker Frans Claes, waren we er iets vroeger dan voorzien. Zo konden ons vake en ik de ronde van 4,6km nog eerst een keer te voet afhaspelen voor ik aan de start moest verschijnen. Tijdens onze wandeltocht van een drietal kwartiertjes konden we de wedstrijd van de Vetaranen (start om 16uur), de C-rijders (16u02) en de dames (16u03) volgen. Bij de Veteranen pakte Jean-Luc deze keer wel de overwinning na 42km. Bij de dames zagen we een hoop bekenden waaronder Jelena (terug van weggeweest), Hilde, Monique, Britta, Tamara Llorens (Argentijnse Rollerblade World renster)… En wie anders dan Hilde wint er alweer :-D Jelena zit meteen terug in het Nederlandse wedstrijdritme op de tweede plek en Britta maakt er een Vlaams podium van. De Argentijnse ‘superster’ moet vrede nemen met de zesde plek nadat ze in ‘de bocht’ nog derde hing en Jelena bijna naar de eeuwige jachtvelden verwees door wel heel hard te komen duwen in een afdalingsbochtje van minder als 80°.

Om 18uur is het aan ons B-rijders… en oh ja, ook nog die verdraaide A-rijders :-D Wij moesten 11 ronden afhaspelen, waarna de A’s er nog drie bij deden. Het ging meteen loeihard, voor mijn doen toch :-) Ik had een gemiddelde snelheid van 38,8km/u over 50,6km!!! Nooit geweten en gedacht dat ik dat zou kunnen :-) M’n snelste ronde was er één van 6min48,817sec over 4,6 km, en dat was goed voor 40,5km/u!!! Ik vraag me af wat voor topsnelheden ik dan wel heb gereden :-D

Maar terug naar de wedstrijd. Het was een, in Nederland ongezien, gevecht tussen twee wereldteams om de eer, want voor het prijzengeld en de premies moeten die mannen echt niet tot hier komen vliegen. Het was dus constant een gevecht tussen Rollerblade en Salomon. Veel heb ik er niet van gezien want ik zat heel de wedstrijd wel in het eerste deel van de wedstrijd, maar nooit op de eerste rij. Behalve dan onze laatste ronde, ik zat achter Taeke (Van Lingen), die op zijn beurt achter Jan Van Loon zat. Perfect geplaatst want Jan lootste Taeke naar voor en ging voor de laatste bocht mooi opzij, zodat het een faire sprint werd voor ons B-rijders. Smit ging als eerste door de bocht gevolgd door Klaversma, Taeke, De Weerd en mezelf. De Weerd en Taeke zitten wat te wringen en ik kan mooi langszij. Virtueel derde dus, Smit en Klaversma zijn op dat moment al te ver waardoor ik enkel nog voor drie kan gaan. Maar dan plots valt Klaversma, ik moet er ver rond en m’n snelheid gaat fel naar beneden, De Weerd kan zo naar nummer twee sprinten en ik blijf derde. Toch tevreden want op een betere plek maakte ik al geen aanspraak meer.

De A-rijders vliegen verder en de ultieme ontsnapping is op touw gezet. De twee topteams zijn vertegenwoordigd door Rosero en Giquel. Hut, Van der Wal en De Vries gaan dus voor plek drie besluit ik alvast :-) Rosero gaat er in de laatste ronde vandoor en wint overtuigend de laatste manche van de Univé Topcompetitie. Giquel sprint naar 2 voor Hut.

Winnaar van de Topcompetitie wordt Stijn (Van Hove) voor Jimmy Pierloot en Roy Boeve.

 

Dat was dat en nu op naar de finale van het seizoen in Oldebroek!! Hier gaan we voor minstens 1 trapje hoger.

17:14 Gepost door Gunther | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

heylaba Wa is dieje nummer twee op het gat van de winnaar aant doen?;)

Gepost door: blondie | 20-01-06

De commentaren zijn gesloten.