04-09-05

EINDELIJK!!!

TWELLO- Dit weekend werd in het Nederlandse Twello de voorlaatste wedstrijd van de Beloftencompetitie gereden. Ik moest er rijden om half 1, vroeg vertrekken was dus de boodschap.
Om negen uur stapten we in de auto en al meteen liet de GPS het afweten, na wat over en weer geroep en gebrul vertrokken we dan maar met een ouderwetse kaart in de hand, en inderdaad, zo kwamen we door gans Nederland. Na door de nodige files te zijn opgehouden komen we aan in Twello rond 12 uur, ik had ondertussen het zekere voor het onzekere genomen en had me al omgekleed in de auto. Na me te hebben aangemeld, kunnen we nog net de finale van de Veteranen zien, Jean-Luc (Ostyn) wordt tweede.
Dan is het aan ons, B-rijders, de beurt om 40 minuten en 3 ronden te rijden. We starten en komen meteen in een bocht, dan een lang recht stuk onder de bomen met goed asfalt, dan weer een bocht en nog een stuk onder de bomen door... Maar daarna is het uit met de pret, in de volgende bocht ligt een verkeersdrempel lekker in de weg te liggen, dan een recht stuk met een ingezakte rioolput die menig renner doet struikelen, hierna volgt een chicane met meteen erna het meest rottige stuk asfalt waar ik al op gereden heb, gelukkig is het slechts een 70-tal meter en dan als laatste hindernis nog een verkeersdrempel dwars over de laatste bocht voor de finish. Een selectief parcours dus. Verschillende ontsnapingen worden op touw gezet, maar stranden allen. In de laatste 10 minuten zijn enkel de jongens van Rollerblade-Van Lingen nog actief om een massasprint te vermijden. Ze falen echter allen en zo komen we in de laatste ronden. Ik heb heel de wedstrijd alert meegevolgd en zit ook in de laatste ronde in het goede wiel, beter gezegd, dat van Gerwin Smit, broer van... Op het slechte stuk komt Hekman er echter tussen gesprongen. In de laatste bocht wordt er nog fel geduwd en getrokken, zelf sta ik ook plots vrij tot zeer stil, Smit is weg en de sprint voor de tweede plaats wordt er 1 tussen Klaversma, Hekman en mezelf. Ik dacht dat Klaversma al verder weg was en concentreer me dus vooral op Hekman. Later is op de foto's te zien dat als ik me iets meer op Klaversma had geconcentreerd, ik misscien wel 2de had kunnen zijn, nu dus een derde plek en een eerste bos bloemen sinds vorig jaar!! Joepie!! ;-)
 
NOORDWIJK- Na de wedstrijd in Twello was er nog 1 in Noordwijk, een gecombineerde AB-wedstrijd, en ook hier waren we present. Op een, vooral heel saai, parcours van om en bij de 1500m werd ik zesde en tweede B-rijder, weer geklopt door Klaversma ;-) Wim Bos, in Twello nog zevende bij de A's, haalde nu zijn gram door de overwinning te pakken.

15:47 Gepost door Gunther | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.