08-08-05

Terug thuis

Zo, het kamp is gedaan en was heel goed, hier volgt later (normaal gezien) nog een verslag van.
Wat is er gebeurt tijdens mijn afwezigheid in het skeelerlandje?
Niet veel blijkbaar, de Europese Kampioenschappen voor seniors gingen gewoon verder en liepen eigenlijk uit op een teleurstelling voor België, slechts twee medailes... Wouter Hebrecht haalde op de 500m sprint zilver en Hilde Goovaerts pakte het brons op de afsluitende marathon, Annelies Van Miert (trainingsmaatje en totaal geen sprintster) haalde in de massasprint (!) de vijfde plaats, toch ook het vernoemen waard vind ik, Jelena ten slotte behaalde de 9de plaats in dezelfde marathon. Van Luc weet ik niets...
Weer niet veel na de drie medailles van vorig jaar. Nederland daarentegen zet de goede lijn van vorig jaar (4 zilver en 3 brons) verder dit jaar met 2 zilveren en 3 bronzen medailles.
*de foto komt wederom van http://www.team-rb.de/, je ziet winnares Neuling (DUI) met Lardini (ITA) en Hilde erachter verstopt, op de achtergrond sprint Annelies naar plek 5.

18:03 Gepost door Gunther | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-08-05

Kamp

Haidiehow mensen, vandaag vertrek ik als begeleider naar een sportkamp in Oud-Turnhout. Het is een kamp voor de jongsten in shorttrackend België, aangezien ik niet weet of er daar een pc met internetverbinding is, zullen er de komende week ook geen updates zijn.
Laatste nieuwtjes nog: België heeft tot nu toe nog geen medaille behaalt op het EK, maar Wouter Hebbrecht behaalde al wel een 5de plaats op de 300m, Britta Vantournhout was hier negende.
Hilde was op de 15000m afvalling tiende en onze Jelena 14de. Op dezelfde afstand bij de mannen haalde Kwinten Tas als eerstejaars senior een 10de plaats, Stijn Van Hove was 21ste.
Op de 10000m punten/afvalling eindigden Hilde en Jelena zusterlijk achter elkar op respectievelijk de 11de en 12de plek. Bij de mannen reden Stijn (13de), Kwinten (16de) en Jasper Corne (21ste), de Nederlander Arjan Smit pakte op deze afstand brons.
Op de 1000m sprint haalden Hilde, Britta en Jelena de halve finales, ze werden 9, 11 en 12.
De mannen haalden ook elk de halve finale: Wouter (11de), Ferre Spruyt (14de) en Stijn 16de.
Verder nog geen resultaten bekend, mar ik wens iedereen langs deze weg nog eens veel succes!!!
*Op de foto zie je Kwinten tijdens de 10000m aan het werk, de foto komt van http://www.team-rb.de/

13:22 Gepost door Gunther | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |