23-05-05

De betere vorm komt eraan !!

Na een korte rustpauze op m'n blogje, door mijn geïntegreerde proef en een mentaal dipje op skeelerniveau, is hier nog eens een nieuw artikeltje.

Dit dipje kwam er nadat ik enkele weken geleden in Emmeloord moest opgeven wegens een kuitkramp en omdat ik vorige week het peloton moest laten gaan in 't Veld. Over Emmeloord kan ik me nog wel een beetje verstoppen achter het feit dat ik krampen had, maar deze komen natuurlijk ook niet zomaar. 't Veld dan, gewoon slecht, niet kunnen volgen doordat ik twee weken niets heb gedaan omwille van mijn GIP, maar toch... Basis van de uithouding moet toch wel gedeeltelijk behouden blijven :-S

Maar dit weekend ben ik uit het dalletje geklomen. Zaterdag was er weer een wedstrijd voor de beloftencompetitie, deze keer in Vorden, het parcours waar vorig jaar nog het NK marathon Weg plaatsvond. Dit jaar was het parcours weer wat korter als vorig jaar, dit omwille van het feit dat het vorig jaar langer was voor het NK, toen hadden ze er maar een rechtse bocht bijgegooid. Maar nu waren het dus allemaal normale bochten. Lange, rechte stukken; brede weg; lijn naar de finish lichtjes bergafwaarts. Het perfecte scenario voor een massasprint dus... en dat werd het ook. Na 40 min. en 3 ronden draaide het peloton voor de laatste keer de laatste rechte lijn in, en ik zat er deze keer wel bij !! Uiteindelijk werd ik 8ste, wat me toch wel tevreden stemde na de 2 zwakke prestaties. Winnaar werd Dirk Van der Worp, die Pieter Lassche nog net kon kloppen met "een voetje".
 
De volgende dag, zondag, was er weer een wedstrijd voor de beloftencompetitie, deze keer voor de erste keer in Almere. Ook hier lange, rechte stukken; iets minder breed als in Vorden, maar toch nog goed; heel veel wind tegen aan de achterkent van het parcours. Het scenario dus voor een kopgroep van een man of 5 die weg zou rijden... maar deze keer liep het anders af.
Zelf kon ik een premie pakken !! De eerste keer dat ik nog eens meesprintte sinds ik bij de C's reed, maar ik merktte het wel, na 10 minuten moest ik al op m'n knieën beginnen duwen omdat ik al zowat leeg was. Toch kon ik volhouden, ondertussen reden er wel 2 weg uit het peloton: de junior Gary Hekman en winnaar van 't Veld, Christian Gert Hoen. Zij bleven heel de wedstrijd weg en in de sprint haalde Hekman het relatief eenvoudig. In het peloton werd er wel gereden om ze terug te halen, en dan vooral onder impuls van Robbie (Gaudesaboos). Er werd zelfs tot op een 30-tal meter gekomen, maar... Het werd dus een pelotonsprint voor de derde plek. Deze won Robbie voor Sven, de nieuwe leider van het klassement en mezelf. Vijfde en heel tevreden dus.
 
Nu op naar 't Harde tijdens de examens.

16:48 Gepost door Gunther | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |