24-08-04

Tienen is een slechte piste !

Tienen is een superslechte piste !!!

 

Op de zaterdag en zondag die net gepasseerd zijn, werden er wedstrijden gehouden op de piste van Tienen. Voor degenen die niet meteen weten wat er zo slecht is aan die piste zal ik dat in enkele puntjes even duidelijk maken:

1.      er is aan de binnenkant van de piste een witte boord die zeker 10cm boven de grond uitsteekt

2.      als je deze boord even raakt lig je er bijna gegarandeerd en dan vooral in de bocht

3.      de piste is te smal, 2 treintjes naast elkaar

Dit alles samen zorgt voor vele valpartijen, het rode kruis heeft dan ook zijn handen vol gehad.

En natuurlijk was ikzelf ook een van de talrijke slachtoffers, de eerste wedstrijd al. Een afvalling, en net dat nam ik dus te letterlijk. Op het bord stond 58 ronden, eerste bel voor afvalling op 55. En dat heb ik dus al niet meer meegemaakt. Laatste bocht voor de bel, ik schuif wat op naar voor langs binnen, het treintje komt ook naar binnen en ik wordt even aangetikt door Robbie, ik slaag naar binnen en knal tegen het boordje. Moest er nu gewoon een goot zijn geweest had ik dus verder kunnen bollen, even door het gras en terug in het pak, maar ja… ik dus neer en de plaatselijke EHBO-tent opgezocht. Even later krijg ik het gezelschap van Jan-Willem ‘Robbink’ Bobbink (die van Maaike ja) Hij was blijkbaar ook neergegaan, maar dan aan de buitenkant tegen de boarding, ook een slechte want ze is te laag :-S Resultaat ikke: LAATSTE !!!

Volgende wedstrijd sta ik terug aan  de start met een ingepakt linkerbeen en een met-rooisel-verzorgde-kont. Deze keer blijf ik wel recht maar vallen er een hoop anderen (o.a. Christophe (op z’n eigen piste dus)) Tijdens de 50 ronden onderneem ik twee pogingen tot ontsnapping, maar twee keer wordt het niks omdat er Hollanders in m’n wiel zitten die niet bereid zijn om mee te werken, 13de plek en al een stukje opgeschoven in het klassement.

Noot, die samen met Martijn bij de liefhebbers rijdt, heeft niet zo’n beste dag. Na zijn vorige wedstrijd in België (Wuustwezel) dacht hij opnieuw eventjes gauw te winnen, niet dus. Na goede samenwerking met Martijn, Gery en Erik slaagt hij er in de eindsprint niet in om hen voorbij te gaan, vierde dus. Erik laat zien dat hij over de beste eindsprint van het liefhebberspeloton beschikt voor Gery en Martijn.

Crispijn, die dit weekend terug bij de scholieren rijdt, moet het in z’n eentje opnemen tegen de Belgische ploeg. De eerste wedstrijd wordt hij derde achter Jens (die geen meter kopwerk deed) en kadet Wannes. Tijdens de puntenkoers laat hij zien dat hij terecht vice-Europees Kampioen is met deze discipline en pakt als enige elke tussensprint punten. Jens doet weer geen kop tijdens de wedstrijd maar wordt desondanks toch tweede omdat de andere Belgen hem voor moesten laten (tactiek) Na de eerste dag Crispijn dus tweede.

21:36 Gepost door Gunther | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

piste Hey Gunter,

Sorry ma als Tienen een slechte piste is, zijn er blijkbaar niet veel goeie pistes in belgiê.
Wat die witte boord betreft aan de binnenkant van de piste: iedereen weet dat die er ligt dus dan moet je er maar een beetje afstand van houden als je er niet dicht tegenaan kan rijden zonder te vallen. Moesten we deze boord weg doen is een een gleuf in het asfalt waar je met je wiel in terecht kunt komen en hierdoor kunnen er veel zwaardere valpartijen veroorzaakt worden.
Wat de omheining betreft deze is goed: ge gaat me nu ni wijsmaken dat da klein stukske dat open is een erschil gaat maken.
De breedte van onze piste is volgens de officiële reglementen dus deze in niet te smal, er kunnen gerust 2 rijen naast elkaar rijden.

Het si gewoon een kwestie van wennen en meer op pistes te rijden.

groetjes Wendy

Gepost door: wendy | 12-09-04

De commentaren zijn gesloten.