20-08-04

Het vervolg van Zandvoorde

Zodra alle seniors heren zijn aangekomen vertrekken ons vake en ik naar Westende, meerbepaald naar hotel “De Wiebelingen”. We rijden er in een vliegende vaart naartoe omdat het al 13uur is en de wedstrijden beginnen terug om 14uur. De ploegenvoorstelling (op Zandvoorde altijd een spektakel) wordt afgelast om eventuele regen te voorkomen.

Ondertussen bel ik al naar ons moeke (want die gaan we daar ophalen samen met ons Ingrid) om te zeggen dat ze moeten klaarstaan. Daar aangekomen, staan ze er natuurlijk nog niet :-S Als de auto dan eindelijk is ingeladen, rijden we weer terug langs “de Jungle der Reptielen” die op dat moment te bezichtigen is in Oostende. Rond 10 voor twee zijn we terug op post en ik schiet nog gauw m’n skeelers aan om wat los te rijden.

Anders dan normaal moeten de seniors dames starten in de plaats van de miniemen meisjes, dit omdat zij een 500m reeksen moeten rijden. Een nummer waarbij je veel geluk, een dosis lef en vooral een snelle start nodig hebt. Jelena raakt al uitgeschakeld in de reeksen en kan de hoop op een podiumplekje opbergen. De rest van de volgorde verloopt gewoon.

Bij de cadetten jongens zijn er blijkbaar zoveel deelnemers dat er een systeem à  la Trois Pistes gebruikt wordt, degenen die de eerste dag in hun reeks bij vb. de 10 eerste zijn, gaan naar de A-reeks, de rest start in de B-reeks. In de volgende wedstrijd zullen de 5 laatsten van de A-reeks moeten degraderen naar de B-reeks en de vijf eersten van de B-reeks zullen promoveren naar de A-reeks. Zo kunnen de favorieten die in de eerste wedstrijd misschien gevallen waren toch nog bij de iets snellere reeks komen, een gevallen Fransman en Italiaan maken daar dankbaar gebruik van.

Bij de Junioren meisjes zien we een erg sterk rijdende Bianca Roosenboom, deze Noorderbuurvrouw is eigenlijk nog scholier, maar omdat ze net als Crispijn en Pieter-Jan in de voorselectie rijdt…

Bij ons staan er 15 rondjes ofte 3km in lijn op het menu. Er wordt snel gestart en mijn benen zitten nog een beetje vol van de puntenkoers, dus ja… Vet wordt het weer niet, ik heb ook nog een verwittiging gekregen omdat ik een wringende Hollander (Sander) naar achteren trok ;-) Ik had dat een paar ronden voordien ook al gedaan bij een Italiaan, maar dat was blijkbaar buiten het gezichtsveld van de heren en dames koersrechters :-p Verder niets noemenswaardig van mijn kant te melden, een roemloze 19de plaats.

Na ons zijn de seniors dames weer aan de beurt voor de halve finales van de 500m.In de eerste reeks zien we Hilde en Nele in het selectiepakje, Kirsten Van Lancker en de rest weet ik niet meer, ik denk 2 buitenlanders. Het startschot wordt gegeven en Nele heeft blijkbaar de snelste start alhoewel ze niet echt een sprintster is. Op het einde is het nog steeds Nele en ze haalt het ook voor Hilde en Kirsten. Aangezien enkel de eerste rechtstreeks geplaatst is, moeten de andere de tijd afwachten. 2de reeks: Britta, 2 snelle Italianen en 4-voudig medaillewinnares op het afgelopen EK Elma de Vries… Na de start is het meteen duidelijk dat Hilde en Kirsten hun hoop op de finale mogen opgeven want deze reeks is sneller, veel sneller. 1. Britta, 2. Italiaan, 3.Elma

Bij de seniors heren is het weer de Australiër die het haalt, deze keer voor een erg goed voor de dag komende Mark Horsten, eerstejaars en duidelijk de vorm te pakken.

Tijdens de pauze zijn er wedstrijden voor recreanten en daarna de finale van de dames. Na veel over en weer gewissel van kopposities is het uiteindelijk de Italiaanse Denise die het haalt voor Britta en Nele.

Bij de miniemen meisjes wordt duidelijk dat Sandrine (Tas) het gewoel gewoon is geworden na twee wedstrijden, ze haalt het dan ook tussen het buitenlands geweld.

Terwijl het bij de cadetten jongens een hevige strijd is tussen Wannes Van Praet en eerstejaars Brecht Provoost is het bij de meisjes helemaal niet zo spannend want we zien nog maar eens de suprematie van Lollobrigida Francesca voor de dit-weekend-eeuwige-tweede Lucie Peruzzeto (La France).

Bij ons is het een afvallingskoers, in het verleden niet echt een geliefde wedstrijd voor mij, maar tegenwoordig gaat het wel. 50 ronden voor degenen die niet afvallen. Zodra de start gegeven is voel ik dat de benen weer meewillen, ik voel me goed in m’n vel en kan gemakkelijk meeschuiven tussen de verschillende treintjes. Maar dan valt opeens het verdikt. “Nummer 89, Gunther Van Hoogten, uitgeschakeld” galmt door de microfoon van Hugo. Volgens mij kon dit gewoon niet, maar de fotofinish liegt er niet om, ook volgens ons vake en moeke hing ik op dat moment vanachter, dus ja…weer een stomme 18de plaats, maar naar mijn gevoel had er meer ingezeten, dus dat is weer goed voor de moraal :-p In de finale zien we de beresterke Kwinten Tas, die het toch moet laten lopen, logisch als je in je eentje zit tegen 4 Fransen.

Na de laatste wedstrijd van de dag, een puntenkoers voor de seniors heren, waar Smit Arjan het overigens haalt, gaan we ons moeder afzetten bij de bomma, daarna rijden we terug naar de piste want Noot komt naar daar. Hij had die dag al in Goes gereden en wou dan op zondag meedoen aan de wegkoers. Rond 23uur komt hij daar aan en ons vake vertrekt met ons Ingrid terug naar huis, ze konden hun eigen beddeke niet missen :-D Peter neemt dan maar ons vake zijn plaats in in de tent, want om nog een andere tent op te zetten ’s nachts hebben we allebei geen zin meer. Na nog een helse zoektocht ten huize Meulders naar een potteke voor meneer zijn lenzen kunnen we gaan slapen.

De volgende morgen heb ik al veel beter geslapen als de vorige nacht (n.v.d.r. ons vake zijn gesnurk) en we verterekken na een hapje gegeten te hebben naar het wegparcours. We schrijven Peter gauw in en doen onze skeelers aan. Terwijl wij onze rondjes rijden en opzij springen als de dames langskomen (zij zijn al bezig met de wedstrijd) zetten we onze wielen nog eens goed vast, deze durven op de klinkers al eens los te komen.

Elma de Vries voelt zich blijkbaar in goede doen, want elke keer als de mooie junior Ellen ‘Eln’ Wayer bijna de rol moet lossen laat Elma zich afzaken om haar weer naar voren te rijden. Van teamspirit gesproken !!! In de sprint haalt Britta het voor de Italiaanse Simona en onze eigen Jelena. Na de wedstrijd is er nog een hoop commotie rond een groepje achterblijvers dat iemand had ingehaald maar toch hierachter geklasseerd werd. Ze hadden de bewuste persoon (Wendy) wel pas ingehaald nadat de witte vlag was gezwaaid, maar de koersrechters waren met de start vergeten te vertellen dat deze vlag betekende, afsprinten !!! dus ja…

Na nog een kwartiertje opwarming was de start voor 96 juniors en seniors heren op het rondje van 2km en 140m. Wie en waar aangevallen heeft weet ik niet, want ik zat constant te zwerven tussen de buik en de staart van het peloton… weet enkel dat op een gegeven moment Arjan Smit samen met Renaat Demeter ontsnapte, zij hielden stand tot de 30km afgehaspeld waren, Smit haalde het. De sprint van het peloton werd gewonnen door Kwinten voor die snelle Australiër !!! Tijdens de wedstrijd waren er nog wel wat noemenswaardigheden zoals de Fransman die op een gegeven moment een paaltje wel erg graag mee naar huis wou nemen. Iets duidelijker: de Fransman krijgt een duw van een Italiaan net bij dat bewuste paaltje (je kent ze wel, van die lompe, gele, plastieken dingen met een bord op) en knalt er vol op. Het grote probleem, ik hing achter die Fransman en moest dus springen voor m’n leven :-p Een andere Fransman heeft een geparkeerde auto op dezelfde manier leren kennen en een Italiaan lag plots in de bosjes… kan dit nog getolereerd worden ???

Noot werd 83ste en ik 43ste nadat ik in de laatste ronde moest lossen.

In de namiddag beginnen de wedstrijden weer om 13u30. En weer is de regen de spelbreker, net voor dat de ploegenkoers voor cadetten/scholieren jongens van start zou gaan start het weer te regenen, alles wordt afgelast en alles wordt in gereedheid gebracht voor de ‘ceremonie protocollaire’ Hiervan maken we gebruik om snel ons tentje te gaan afbreken ten tuine Meulders. Volledige uitslag is hier te vinden http://users.pandora.be/zwaantjes/2004/gp2004/resultaten/Results.html

Als we terug bij de piste zijn, worden net alle elites naar binnen geroepen omdat de heren bondscoaches de WK-geselecteerden gingen bekendmaken. Bij de junioren dames is het enkel Nele die mee mag, Justine (die toch 3 keer vierde was op EK) en Suzanne (zilver op datzelfde EK) hebben pech. Bij ons Kwinten (ook in z’n eentje).Seniors dames: Jelena (eindelijk!!!),Britta en Hilde. Seniors heren: Wouter Hebbrecht (staat buiten kijf), Ferre Spruyt (jong talent) en Jimmy Pierloot (???), voor de marathon komen daarbij: Stijn (was wel beste Belg op Zandvoorde?), Frank Fiers (46ste op wegkoers?) en Sander.

22:15 Gepost door Gunther | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.