11-08-04

7 op 7 in Puttershoek

Zaterdag 31/7, niet alleen de dag van de opening van het EK senioren in Heerde, neen, er werd ook nog een skatefreak-wedstrijd verreden in Puttershoek. De laatste voor punten voor het eindklassemnet. In Alem is ook nog wel een skatefreakwedstrijd, maar daar rijden C, V en dames apart. En aangezien het Skatefreakklassement over de drie categorieën gaat...
De wedstrijd over 30minuten en 10 ronden vond plaats op de, in de winter als schaatsbaan gebruikte, piste van 380m. Het asfalt is perfect, de bochten lopen heel lekker, de ideale setting voor een massasprint dus.
Om half3 werd de start gegeven aan de 36 mannen en 2 dames. Vor onze ploeg zijn present, Arie, Noot (die niet meerijdt omdat hij pas 's nachts was thuisgekomen van vakentie in Zuid-Frankrijk) en ikke. Ook Andy, leidster in het klasssement Sandra, Martijn, Jaap. B-rijder Patrick Sneyder mag wel meedoen maar hij mag het wedstrijdverloop niet beïnvloeden, dus geen kopwerk, geen gewring,... 
Na twee ronden wordt de wedstrijd geneutraliseerd omdat er een probleem is met het transpondersysteem. Na nog een 10-tal loze ronden wordt er opnieuw gestart en deze keer loopt alles perfect.
Na een paar rondjes heeft Petra Van Bergeijk er genoeg van en trekt op avontuur met Andy, Sandra en mezelf. Plots valt Petra en zijn we nog maar met z'n drieën. Sandra moet echter al snel de rol lossen en Andy en ik blijven doorrijden, Andy krijgt het echter ook moeilijk en laat zich afzakken tot een achtervolgend groepje met daarin Martijn, Jaap en Niek Bravenboer.
Ik blijf doorrijden en na een kwartiertje dubbel ik het peloton, weer tien minuten later heb ik een tweede ronde gepakt. Enkel het groepje van Martijn heb ik maar 1 keer gedubbeld. Patrick Sneyder heeft hetzelfde gedaan als ik, maar hij mag niet meesprinten dus dat was geen probleem.
De laatste minuten gaan rustig voorbij en de laatste 10 ronden worden ingezet. Petra doet nog een laatste poging maar wordt in de laatste 2 ronden terug ingelopen. De sprint wordt ingezet en Theo Selman haalt het voor Romke de Haan en onze Arie, eerste dame is Petra.
Onze laatste drie ronden gaan in en ik win relatief makkelijk de sprint voor een dolblije Andy en Jaap. Martijn en Niek vervolmaken de top-5 warachter het peloton komt. Voor mij is het dus 7 op 7. Ik win ook de leidersprijs, maar heb geen enkele premie !!! Dit omdat deze werden gegeven aan het peloton of een ander groepje :-S maar ja...


23:16 Gepost door Gunther | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

leert eens typen Meneer den dikke nek mag wel eens leren typen, hé.
dada

Gepost door: Uw grote zus | 13-08-04

De commentaren zijn gesloten.