25-07-04

Yes, yes, yes !!!

Gisteren was er een wedstrijd in Otterlo, een goede 160km van onze thuisbasis in Oostmalle. Vorig jaar had ik hier ook al gereden en toen kon ik beslag leggen op de zesde plaats, dit jaar ging ik terug voor méér, veel méér.

 

Er stond een groot deelnemersveld aan de start, 55 deelnemers met ronkende namen als Christian Gert Hoen (leider Appie Zomer Bokaal), Gijs Van Wijnen (vorige week nog winnaar in Zwaagwesteinde), thuisrijder Pieter Van Kruistum, de altijd vooraan geklasseerde Andy Deceuninck en nog tal van anderen (voor alle deelnemers en hun plaats, zie www.skatebond.nl/speed/show_uitslag.php?Wednr=645)

 

Om 17 uur werd de wedstrijd, van 30min.+3ronden, op gang geschoten op het vrij technische parcours. Er zat zelfs een chicane in vlak voor de laatste rechte lijn. Er stond ook veel op het spel, de winnaar kreeg een gouden skeelertje (ontworpen door Johan Van Luttikhuizen, meester goudsmid), kon zich voor een jaar ‘kampioen van Otterlo’ noemen en ook de felbegeerde kussen van een alweer prachtige rondemiss (http://www.fotohdeboer.nl/displayimage.php?album=topn&cat=-42&pos=0) waren te verdienen.

 

Onder meer voor deze prijzen (en ook voor de tussensprints) werd er toch wel weer snel gestart, waardoor velen toch al snel de rol moesten lossen. Zo ontstond er een 20-koppig peloton met nog alle favorieten. Op een gegeven moment riep de speaker dat de volgende drie ronden voor een klassementsprijs zouden tellen. “Even de benen strekken”, dacht ik. De eerste doorkomst haalde ik het in de sprint en dus ging ik maar even door, al vlug had ik een kleine voorsprong en dus haalde ik de twee andere doorkomsten ook, ik liet me terug inlopen want de klassementsprijs was binnen. Een paar ronden later was er een premie voor de eerste 6. Hier werd ik derde.

 

Met nog 10 minuten op de klok koos Gerard Haasjes het ‘hazenpad’ :-D Hij hield er een goed tempo op na waardoor zijn voorsprong gestaag groeide, maar deze groeide ook doordat Gerard in het peloton een populair persoon is en dus niemand het gat wou dichtrijden…

 

Met nog 2minuten en 3 ronden op de klok leek het peloton zich bij Haasjes overwinning te hebben neergelegd, dit was dan toch buiten mij gerekend want ik wou winnen !! Ik zette me dus op kop en probeerde het gat dan maar dicht te rijden. Toen de laatste 3 ronden ingingen lukte dit en ging het tempo nog maar eens de hoogte in, ikzelf nestelde me in een comfortabele vijfde positie en wachtte af. Toen de laatste ronde inging, zette Arjen Klaversma zich op kop en legde het tempo nog wat hoger.

 

Net voor de chicane zette ik me op kop en liet me bollen. De laatste bocht was in zicht en ik begon terug op te trekken, ik ging de rechte lijn als eerste in en kon stand houden tot de lijn. Arjen werd tweede voor Pieter Lassche, die een aanstormende Gijs net kon afhouden. Klaas Van de Wal sloot de top-5 voor Andy. Haasjes werd nog 10de en Martijn, die zich de hele wedstrijd in het peloton had weten te handhaven, werd 17de.

 

Bij de dames mocht Hilde na 25 minuten en een ronde een zoveelste overwinning bijschrijven op haar al zo lange erelijst, en dan bestaat er nog een grote kans dat Hilde volgende week niet van start kan op het EK doordat enkele heren (ik noem geen namen) haar proberen te boycotten !!! Maar ja… Tweede werd Jelena (die ook niet naar het EK mag!!!) voor Wendy (wel EK). Bij de dames2 won de mooie Aniek Ter Haar voor Petra Van Bergeijk (beiden zaten heel de wedstrijd in het eerste peloton bij de dames1) en Bionda Heeringa.

Veteraan Piet Lagerwey won zijn thuiswedstrijd voor Tonnie Van Tongeren en onze vriend Henk Lankhof (die ook altijd een heel mooi meisje bijheeft ;-) Arie werd hier 17de en Peter werd gestraft voor het niet naar Wuustwezel komen met een 37ste plaats ;-)

Endie Van Laar haalde het na een solo in de laatste 6 ronden bij de B-rijders, René Smit stak op de lijn Jochem Janssen nog net voorbij.

Arjan ‘Mompie’ Mombarg zegevierde bij de A’s voor Hut en Fiers.

Dat was dat weer en volgende week staat er een Skatefreak-wedstrijd op het programma in Puttershoek waarna we met z’n allen gaan kijken naar het EK in Heerde en Groningen.

Lets keep up the good work !!!15:58 Gepost door Gunther | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.